Goede doelen

Niet enkel in wat we maken willen we onze liefde voor schoonheid, eenvoud en duurzaamheid uitdrukken. Inspiratie en materialen zijn een belangrijk startpunt.

We willen een stap verder gaan en daarom doneren minstens twintig procent van de winst aan sociaal-ecologische projecten.

Effectief altruïsme

Vanuit de filosofie van het effectieve altruïsme verdelen we dit over de volgende doelen: Against Malaria Foundation, GiveDirectly , Bos+ en Velt.
Effectief altruïsme heeft er aandacht voor dat sommige goede doelen een veel grotere en efficiëntere inpact hebben dan andere. Geven doe je met je hart, maar je verstand kan helpen om zoveel mogelijk goed te doen. Onze tijd of materiële middelen zijn immers beperkt.
We verdelen dit over deze doelen omdat we al deze doelen belangrijk en gelijkwaardig vinden. Gezondheid en autonomie zijn helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend

Against Malaria Foundation

Against Malaria Foundation is door de verspreiding van muggennetten zeer effectief in het verminderen van malaria-infecties.

GiveDirectly

GiveDirectly zorgt voor een basisinkomen voor mensen in armoede. Daarmee respecteert het de autonomie en visie van de ontvangers en is het ook zeer effectief op lange termijn.

Bos+

Bos+ zet zich in voor biodiversiteit en klimaatmitigatie door het aanplanten en beheren van bossen.

Velt

Velt (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) komt op voor een ecologische leefomgeving. Ze werken rond duurzaamheid en biodiversiteit op individueel en maatschappelijk niveau.

 

Volg je ons graag?

Nieuwe kaartjes, verhalen, promoties…
Geen spam, max 1/seizoen